20 χιονισμένα τοπία από όλη την Ελλάδα που δείχνουν πόσο όμορφη είναι η χώρα μας και τον χειμώνα

nea-ikona-bitmap

«Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια». Η παροιμία του σοφού λαού ταιριάζει γάντι για τους νόμους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου που είναι συνηθισμένοι στις υπό το μηδέν θερμοκρασίες για μακρές χρονικές περιόδου του χειμώνα. Ωστόσο, τα ελληνικά νησιά δεν είναι και τόσο συνηθισμένα να μοιάζουν με εκτάσεις γης που τις έχει πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη.

Διαφ.

Σκόπελος

Σκόπελος

Οι εικόνες από την Σκόπελο, την Αλόννησο, την Κρήτη και άλλες νησιωτικές περιοχές όπου σημειώθηκε χιονόπτωση κάνουν το γύρο του κόσμου. Ειδικότερα το BBC έγραψε: «Παγετός επικρατεί σε όλη την Ευρώπη με περισσότερους από 20 νεκρούς, ενώ τα ελληνικά νησιά και η νότια Ιταλία έχουν σκεπαστεί από χιόνι. Η Ελλάδα δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου».

Αλόννησος

Αλόννησος Γιάννης Κοναξής

Κεφαλονιά

Στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο το κρύο ήταν τσουχτερό και ο Βαρδάρης δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Οι Θεσσαλονικείς λένε ότι είχαν να νιώσουν τόσο κρύο και να πέσει στους -8 η θερμοκρασία από το 1972. Πολλές περιοχές έμειναν χωρίς νερό, ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα με τη θέρμανση των σπιτιών, καθώς έχουν παγώσει οι σωληνώσεις της παροχής φυσικού αερίου.

Θεσσαλονίκη

Ένα πάρκο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε γλυπτό πάγου, ενώ σταλακτίτες κρέμονται από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών του ιστορικού κέντρου. Αλλά, χαλαρά…

Διαβάστε περισσότερα...
loading...
Loading...