Η φουρνάρισσα με σύνδρομο Down που μας παραδίδει μαθήματα ελπίδας

Από την ηλικία των 15 χρόνων, η Collette Divitto έψηνε συνέχεια στον ελεύθερο χρόνο της στην κουζίνα της οικογένειας.

Διαφ.

«Πάντα έψηνα μετά το σχολείο και τα Σαββατοκύριακα», εξηγεί η Collette. Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η αγάπη της για το ψήσιμο ήταν κάτι παραπάνω από χόμπι και αποφάσισε να το κάνει επάγγελμα.

askdaoui2

Στα 22 της χρόνια άρχισε να στέλνει βιογραφικά σε παρόμοιες θέσεις εργασίας στη Βοστώνη. Σε κάθε συνέντευξη, κουβαλούσε μαζί της δείγματα από τα μπισκότα για τα οποία η οικογένεια και οι φίλοι της περηφανεύονταν.

Παρόλα αυτά σε όσες συνεντεύξεις κι αν πήγε, έβρισκε μπροστά της κλειστές πόρτες και ευγενικές απορρίψεις. Κι αυτό γιατί η 22χρονη είναι ένα κορίτσι με σύνδρομο Down.

askdaoui3

Η Collette ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και με τη βοήθεια της μητέρας και της αδελφής της ξεκίνησε την δική της επιχείρηση με μπισκότα που έφτιαχνε η ίδια με μυστική συνταγή, με σοκολάτα και κανέλα, αναφέρει το CBS News.

Σύντομα έλαβε την πρώτη παραγγελία της από ένα τοπικό μαγαζί της πόλης. Ξεκίνησε να ψήνει 100 μπισκότα την εβδομάδα ωστόσο όταν έγινε γνωστή στα μέσα η ιστορία της, οι παραγγελίες ξεπερνούσαν τις δέκα χιλιάδες.

askdaoui4

Σήμερα στα 26 της χρόνια είναι χαρούμενη που λόγω της αύξησης της δουλειάς της μπορεί να προσλάβει προσωπικό με και χωρίς αναπηρία.

Μέχρι στιγμής, το προσωπικό της επιχείρησης αποτελείται από την ίδια, τη μαμά της και την αδερφή της, καθώς και εθελοντές από το τοπικό μαγαζί που την εμπιστεύτηκε στο ξεκίνημά της.

Η κοπέλα ελπίζει μέσα από τη δική της ιστορία να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους με όποιον τρόπο μπορούν, παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσουν.

askdaoui1

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
loading...
Loading...