Βιάζεσαι να στεγνώσει το μανικιούρ σου; 7 λύσεις που θα σου λύσουν τα χέρια!

Αποφασίσατε να βάψετε τα νύχια σας, αλλά το στέγνωμα τους αργεί ενώ εσείς βιάζεστε; Κανένα πρόβλημα! Ακολουθήστε μια από τις παρακάτω απλές λύσεις και στεγνώστε τα σε χρόνο DT.

Διαφ.

1. Χρησιμοποιήστε παγωμένο νερό: Το βερνίκι στεγνώνει όταν αντιμετωπίζει χαμηλές θερμοκρασίες, έτσι δοκιμάστε να στεγνώσετε τα νύχια σας παγώνοντας τα σε ένα μπολ γεμάτο παγωμένο νερό. Επομένως, την επόμενη φορά που θα θελήστε να βάψετε τα νύχια σας, πριν ξεκινήσετε πάρτε ένα μπολ, γεμίστε το με κρύο νερό και παγάκια και αφού τελειώσετε με το βάψιμο, βυθίστε τα δάχτυλα σας στο μπολ για 2-3 λεπτά.

2. Βάλτε τα χέρια σας στην κατάψυξη: Όπως ακριβώς λειτουργεί το μπολ με το κρύο νερό, έτσι και το να βάλετε τα χέρια σας στην κατάψυξη βοηθάει στο να στεγνώσει τελείως το βερνίκι. Έτσι, μόλις τελειώσετε το βάψιμο τους, βάλτε τα για λίγα λεπτά στην κατάψυξη. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε.

3. Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι σας: Το πιστολάκι κάνει πολύ καλή δουλειά με το στέγνωμα των μαλλιών σας, επομένως γιατί να μην κάνει το ίδιο και με τα νύχια σας; Βάλτε το σεσουάρ σας στο κρύο και φυσήξτε τα νύχια σας. ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε ζεστό αέρα, διότι η θερμότητα θα μαλακώσει το βερνίκι και δεν θα το αφήσει να στεγνώσει.

ny

4. Χρησιμοποιήστε ένα gadget που φυσάει αέρα και διώχνει τη σκόνη: Μπορεί η κανονική τους χρήση να είναι ο καθαρισμός των γωνιών και των σχισμών των πληκτρολογίων, ωστόσο αυτά τα δοχεία υψηλής ισχύος είναι πολύ καλά και για το στέγνωμα των νυχιών σας. Φυσήξτε τα για αρκετά λεπτά μέχρι να στεγνώσει το βερνίκι, αλλά σιγουρευτείτε πως κρατάτε το στόμιο αρκετά μακριά, έτσι ώστε η πίεση του να μην προκαλέσει το τρέξιμο του βερνικιού.

5. Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι μαγειρέματος: Πρόκειται για ένα σπρέι λαδιού που λειτουργεί ως λιπαντικό, το οποίο όμως βοηθάει και στο γρήγορο στέγνωμα του μανό. Έτσι, μόλις βάλετε το top coat σας, ψεκάστε τα νύχια σας με το σπρέι μαγειρέματος, αφήστε το για 1-2 λεπτά να δράσει και ξεπλύνετε τα χέρια σας από το λάδι.

6. Απλώστε λεπτότερα στρώματα βερνικιού: Αν απλώσετε στα νύχια σας 1-2 παχιά στρώματα, το μανό θα είναι τόσο πολύ παχύ που δεν θα μπορέσει να στεγνώσει σωστά. Αν όμως απλώσετε 3 ή και περισσότερα λεπτά στρώματα βερνικιού, αφήνοντας να περνάνε 3 λεπτά ανάμεσα σε κάθε στρώση, θα δείτε πως θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα.

7. Απλώστε ένα top coat που στεγνώνει πολύ γρήγορα: Με αυτό τον τρόπο το βάψιμο των νυχιών σας θα στεγνώσει πάρα πολύ γρήγορα, αλλά θα κρατήσει και περισσότερο.

 


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
loading...
Loading...