Γυναίκα μεγαλώνει 500 φυτά και μετατρέπει το διαμέρισμα της στο Μπρούκλιν σε μια εσωτερική ζούγκλα που θα ζήλευε κι ο Ταρζάν.

4-φεατ

Ένα τυπικό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης αποτελείται συνήθως από έναν στενό χώρο με περιορισμένη ηλιοφάνεια και σχεδόν μηδενική πρόσβαση στο έδαφος, το οποίο σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατο για οποιονδήποτε να φτιάξει ένα κήπο. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Summer Rayne Oakes, η οποία μετά από έξι χρόνια, κατάφερε να μετατρέψει το διαμέρισμά της στο Μπρούκλιν σε μια ζούγκλα που ακόμη κι ο Ταρζάν θα ζήλευε.

Διαφ.

Η Oakes είναι μια περιβαλλοντολόγος που αγαπά πραγματικά τη γεωργία λόγω της ανατροφής της σε ένα αγρόκτημα πέντε στρεμμάτων στην Πενσυλβανία. Η εσωτερική της ζούγκλα άρχισε από ένα μικρό φυτό, το οποίο σιγά-σιγά μεγάλωσε και με τους πιο εφευρετικούς τρόπους, μετέτρεψε το σπίτι της σε μια πράσινη όαση.

Σήμερα, το διαμέρισμα της Oake έχει 500 φυτά, από μικροσκοπικούς ανανάδες και πατάτες μέχρι βότανα και κισσούς. Έχει εγκαταστήσει ένα «ζωντανό τείχος» στην κρεβατοκάμαρά της, που ποτίζεται από ένα σύστημα άρδευσης που αντλεί νερό από το νεροχύτη της. Το μπάνιο της διαθέτει μια ποικιλία από παχύφυτα που ζουν στο καζανάκι της, ακόμα και η ντουλάπα της έχει ένα λαχανόκηπο!

Η φροντίδα μιας ζούγκλας έχει πολλή δουλειά. Η Oakes ξοδεύει μισή ώρα την ημέρα για να ποτίσει όλα τα φυτά της, εκτός τον χρόνο που της παίρνει κάθε εβδομάδα για το κλάδεμα και την κομποστοποίηση. Μπορεί να παίρνει κάποιο χρόνο για να τα κρατήσει όλα γερά, αλλά η Oakes είπε στο “Modern Farmer” ότι είναι ένα πολύ καλό χόμπι για μια μεγάλη πόλη όπως η Νέα Υόρκη.

Η Oakes ελπίζει μία ημέρα να αγοράσει ένα μεγάλο αγροτικό σπίτι στο Μπρούκλιν με μέλισσες και κοτόπουλα, αλλά μέχρι τότε θα ασχολείται με την ήδη υπάρχουσα ζούγκλα της!

διαφορετικό
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
loading...
Loading...