Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στην υπόθεση για την τραγωδία της Αίγινας


Την ώρα που δεκάδες ερωτήματα για τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας παραμένουν αναπάντητα, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ανατρέπουν τα δεδομένα.

Διαφ.

Το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που ερεύνησε τα δακτυλικά αποτυπώματα στο ταχύπλοο αφήνει κενά για το ποιος οδηγούσε το συγκεκριμένο σκαρί. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Αστυνομίας προς το Λιμεναρχείο της Αίγινας, πολλά αποτυπώματα βρέθηκαν αταυτοποίητα, ενώ ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του 77χρονου κατηγορούμενου και του δύτη που μετέβη αμέσως μετά το συμβάν στο σημείο για να παραλάβει τους επιβαίνοντες.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται πως «Ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στη μεταλλική επιφάνεια του χειριστηρίου μηχανών με το αποτύπωμα της δεξιάς παλάμης», ανήκει στον κατηγορούμενο. Πουθενά δεν αναφέρεται εάν έχουν βρεθεί δαχτυλικά αποτυπώματα του κατηγορουμένου στο τιμόνι, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα για το ποιος τελικά ήταν ο οδηγός του ταχύπλοου.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις των ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη της ναυτικής τραγωδίας. Διασωθέντες και τραυματίες υποστηρίζουν ότι ο χειριστής του ταχύπλοου έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και δεν έκανε κάτι για να αποφύγει την σύγκρουση.

Στις καταθέσεις τους επισημαίνουν ότι '«ενώ ο καπετάνιος της λάντζας κόρναρε1-2 φορές προς τον χειριστή της λάντζας ο οποίος και φάνηκε να μας αγνοεί συνεχίζοντας την πορεία του ευθεία καταπάνω μας».

Στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό τι έγινε μετά τον εμβολισμό, ενώ καταγγέλλουν την καθυστέρηση των ασθενοφόρων όταν έφθασαν οι τραυματίες στο λιμάνι της Πέρδικας.

Οπως αναφέρουν ” επικρατούσε το απόλυτο χάος . Άνθρωποι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, άκουγονταν  φωνές και κραυγές τρόμου και αγωνίας, βλεπαμε νεκρούς ανθρώπους  να επιπλέουν. Δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή ούτε σωσίβια στη θάλασσα. Μετά κολυμπούσαμε περιμένοντας βοήθεια. Στο λιμάνι της Πέρδικας αντικρίσαμε μία κατάσταση χάος καθώς δεν είχαν καταφθάσει ακόμη τα ασθενοφόρα. Οι διασωθέντες προσπαθούσαμε να παράσχουμε πρώτες βοήθειες ο ένας στον άλλον μέχρι που μετά από αρκετή ώρα έφθασαν τα ασθενοφόρα για να πάρουν τους πιο σοβαρά τραυματισμένους.

Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο επέδειξαν πλήρη αδιαφορία και δεν έκαναν οτιδήποτε για να τους βοηθήσουν.

“Διέκρινα τον χειριστή του ταχυπλόου που είχε σταματήσει στα 15 μέτρα από εμάς και μας κοίταζε και άκουσα τον 10 χρονο γιο μου να του φωνάζει ‘’ρίξε μας ένα σωσίβιο, τι μας κοιτάς’’. Αμέσως το σκάφος μας εγκατέλειψε συνεχίζοντας την πορεία του. Από το σημείο δεν διέκρινα ποιος ήταν ο χειριστής του σκάφους εκείνη την στιγμή”, αναφέρει χαρακτηριστικά ένας διασωθείς.

Εντύπωση προκαλούν οι καταθέσεις δύο επιβαινόντων στο ταχύπλοο που υποστηρίζουν πως όταν έφθασαν στο λιμάνι της Πέρδικας επιβιβάστηκαν σε ταξί και μετέβησαν στο σπίτι του 77χρονου γιατί ‘’δεν ήξεραν τι να κάνουν’’ και όταν ηρέμησαν πήγαν στο Λιμεναρχείο της Αίγινας.

 

Πηγή: www.defencenet.gr
Tο διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
loading...
Loading...